Procés del Cafè

PLANTACIONS

La planta del cafè és un arbust anomenat cafeto, produeix uns fruits carnosos, vermells o porpres anomenats cireres del cafè.

COLLITA

Els fruits arriben a la maduresa entre els 6 i els 8 mesos després de la floració.

RECOL·LECCIÓ

El mètode acostuma a ser mecanitzat, però en algunes plantacions, es realitza recollint manualment les cireres madures, d'aquesta manera s'obté la millor qualitat de cafè.

DESPOLPAT

Mitjançant una màquina de fricció i sota un raig d'aigua, s'extreu la part carnosa del fruit dels grans.

FERMENTACIÓ I RENTAT

El remull provoca una suau fermentació, vital a l'aroma del cafè. Després es netegen totes les impureses que encara puguin quedar sobre el gra.

ASSECAT

A l'aire lliure.

ESPELLOFAT, POLIT I CLASSIFICACIÓ

 

EMMAGATZEMATGE i TORRAT

Els grans de cafè s'emmagatzemen en sacs que transpirin, mantenint-los secs i nets. Arribats a la seva destinació els grans són torrats.

Mes informació.