Proces del Cafè

Torrat

El torrat és l'operació que permet que el cafè verd, les llavors crues, dures i insípides, es converteixin en els grans aromàtics i plens de sabor amb què prepararem la infusió.

Les reaccions químiques provocades pel torrat evaporen la humitat del gra, converteixen el midó en sucre i, mitjançant la descomposició de les proteïnes, desenvolupen uns olis solubles, el cafeol, que contenen els sabors i aromes del cafè.

Quan el cafè es torra sol, sense cap ingredient afegit, es diu que és Torrat NATURAL. Si, per contra, hi afegim sucre blanc durant el procés, se l'anomena Torrat torrefacte. El sucre es transforma en caramel, es recremat i recobreix el gra a la manera d'una capa negra i brillant.

La infusió preparada amb cafè torrefacte és, per l’efecte del sucre cremat, més forta i amarga de sabor i de color més fosc que la preparada amb el Cafè Natural. Aquest tipus de torrat, que els experts desqualifiquen perquè deforma els trets originals del cafè, només s'utilitza a Espanya, Portugal i algun lloc de Sudamèrica.